Over Jablo Support+

Wie ben ik?

Mijn naam is Jan Blokzijl en ik ben al bekend bij velen onder de naam Jablo.
Ik ben al jaren actief bij de plaatselijke EHBO vereniging, die zeker zomers het heel erg druk heeft met evenementen waarbij de hulp wordt gevraagd van onze vrijwilligers. 
Bij deze vereniging ben ik als instructeur en vrijwilliger actief en wil de leden voorbereiden met wat ze op straat tegen kunnen komen. Ook ben ik instructeur bij de EHBO verenigingen Zwartebroek-Terschuur en Rode Kruis Nunspeet.
Tevens ben ik al jaren LOTUS®-slachtoffer en sinds juni 2016 LOTUS®-instructeur.
Een LOTUS®-slachtoffer is een acteur die zich kan verplaatsen in diverse ongeluksscenario’s, zich kan grimeren zodat het haast niet van de realiteit is te onderscheiden.
Hiermee onderscheid ik mij van de andere Instructeurs Eerste Hulp en kan soms meer laten zien van de te behandelen leerstof.

Ik wil als instructeur mijn kennis verspreiden onder de hulpverleners, die de basis al of niet beheersen en aan de mensen/bedrijven die het graag willen leren.
Het gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrillator) te samen met de reanimatie draagt de laatste jaren bij aan een nog groeiend aantal slachtoffers die na een hartinfarct nog een goede en betere kans krijgen op verder leven. Het herkennen wat er aan de hand is bij een ongevalssituatie en handelen naar kunnen, dat is mijn streven!

De drukte in de samenleving is ook een trigger voor ongevallen, die vroeger minder voorkwamen dan tegenwoordig.
Hoe fijn is het dan wanneer er iemand in de buurt is, die door mij is opgeleid en weet wat hij moet doen om het slachtoffer te helpen.